Ads Top

Den Haag onderzoekt invoering milieuzone kustgebied

De gemeente Den Haag onderzoekt of het kustgebied vanaf 1 januari 2025 een milieuzone voor personenauto’s en zero-emissiezone voor vrachtwagens en bestelauto’s kan worden. In zo’n zone mogen vervuilende auto’s, vrachtauto’s en bestelwagens niet rijden.

Het onderzoek duurt tot de zomer en gaat over het hele kustgebied. Dit is van Scheveningen/Benoordenhout tot en met Kijkduin. En vanaf de kust richting stad wordt er gekeken naar het gebied tussen de kust en de N44,de S200 en de Laan van Meerdervoort.

De gemeente onderzoekt ook of uitbreiding van de milieu- en zero-emissiezone technisch kan en of die voldoet aan alle wettelijke regels. De resultaten van al deze onderzoeken gaan voor de zomer 2023 naar het college. Het college en de gemeenteraad kunnen dan besluiten of en onder welke voorwaarden de milieuzone er komt.

Langs de kust liggen veel kwetsbare natuurgebieden die last hebben van de uitstoot van stikstof. Dit komt voor een deel door uitlaatgassen van auto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Met minder stikstof kan de natuur zich beter herstellen. Daarnaast kunnen veel woningen en wegen zoals de boulevard nu niet gebouwd worden omdat er dan te veel stikstof is. Door minder vervuilend verkeer kan de bouw weer starten. En er is schonere lucht en minder geluidsoverlast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.