Ads Top

DCMR tekent voor aanpak plastic korrels in haven

Milieudienst

DCMR is al langere tijd betrokken bij initiatieven om de verspreiding van plastic korrels in de haven tegen te gaan. Eerder al vond er een rondetafel plaats. Nu is er samen met bedrijven uit de kunststofsector, Havenbedrijf Rotterdam, Ducor Petrochemicals, PlasticsEurope Nederland en Rijkswaterstaat een bijzondere samenwerking opgezet: Taskforce Clean Sweep Rotterdam.

Bedrijven gebruiken plastic korrels om plastic producten te maken of ze te verwerken in kunststofproducten. Helaas gaan daarbij jaarlijks veel van die korrels verloren, onder meer door morsen tijdens het transport. Die komen in het milieu terecht. De korrels vormen een wijdverbreid en hardnekkig maatschappelijk probleem. De aanpak hiervan kan dus een grote milieuwinst opleveren.

Het platform staat open voor alle organisaties en bedrijven uit de kunststofindustrie, die bereid zijn de OCS-belofte te ondertekenen. Directeur Toezicht en Handhaving van DCMR, Daan Molenaar, heeft de OCS ondertekend. Hiermee geeft DCMR aan onze partners te steunen bij het aanpakken van de plastic korrels.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.