Ads Top

Klimaatalarm op zondag 14 maart

Van Groningen tot Maastricht en Terneuzen tot Hoorn, op ruim 40 locaties gaat op zondag 14 maart in het hele land om 15:00 uur het Klimaatalarm af. Vanuit huis, tijdens coronaproof demonstraties op straat en met het luiden van kerkklokken vraagt een steeds bredere groep van mensen met verschillende achtergronden daags voor de verkiezingen aandacht voor de klimaatcrisis.

Ook scholieren, boeren, werknemers, wetenschappers, mensenrechtenactivisten, mensen uit de zorg, ondernemers, grootouders en de nieuwe actiegroep MBO’ers for Climate doen mee. De FNV doet mee omdat de bond het Klimaatakkoord van Parijs steunt en naar de gevolgen voor werk en inkomen kijkt. De energietransitie moet goede groene banen opleveren en daar waar werk verdwijnt moeten er genoeg middelen zijn mensen om- en bij te scholen én te compenseren als dat niet mogelijk is. Bovendien krijg je alleen draagvlak voor deze transitie als de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, en het voor iedereen betaalbaar is.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de *Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van 11 maatschappelijke organisaties, waar zich inmiddels 45 lokale groepen en 100 ondersteunende organisaties bij hebben aangesloten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.