Ads Top

Een ander boerenverkiezingsgeluid

Partij voor de Dieren, gevolgd door GroenLinks en D66/CU zijn dé beste partijen om op te stemmen voor natuurinclusieve kringlooplandbouw. Dat blijkt uit enquête onder 225 boeren die zijn aangesloten bij de Caring Farmers.

Caring Farmers is een stichting, opgericht juli 2019 als zusterorganisatie van Caring Vets, die zich inzet voor natuurinclusieve kringlooplandbouw: een landbouw waarin de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, die samenwerkt met de natuur, waar dieren de kringlopen sluiten en allemaal naar buiten mogen en waar de boer zijn klanten goed kent. Inmiddels zijn 225 boeren, 1.000 consumenten, ketenpartners en wetenschappers aangesloten.
 
De Caring Farmers organisatie stuurde een enquête naar alle 225 aangesloten boeren, met als belangrijkste vraag: welke drie partijen zullen zich het meest inzetten voor natuurinclusieve kringlooplandbouw. 92 boeren vulde de enquête in. Het resultaat is aan de ene kant heel voorspelbaar, en toch ook heel verrassend. De geijkte boerenpartijen komen namelijk niet in dit rijtje voor. Op nummer één kozen de caring farmers Partij voor de Dieren, dan GroenLinks en daarna kwamen D66 en ChristenUnie op een gezamenlijke derde plek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.