Ads Top

'Investeringen in zonne- en windenergie moeten snel toenemen'

Om de opwarming van de aarde onder de 2 °C te houden, zoals vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs, moet de samenleving meer investeren in koolstofarme energieopwekking, met name zonne- en windenergie.

Dit volgt uit een multimodel-scenariostudie die het internationale ENGAGE-consortium onlangs publiceerde in Environmental Research Letters. Vasthouden aan de huidige nationaal vastgestelde bijdragen voor 2030 zou tot een onomkeerbare opwarming van meer dan 2 °C leiden.

Volgens prof. Bob van der Zwaan, hoogleraar Sustainable Energy Technology aan de Universiteit van Amsterdam, is het huidige decennium van cruciaal belang: 'Als we onze acties nu niet opvoeren, raken we achterop bij het beteugelen van de opwarming van de aarde'.

De ENGAGE-studie is gebaseerd op een unieke scenario-ensemble benadering met zeven up-to-date, geïntegreerde evaluatiemodellen. Men heeft gebruik gemaakt van consistente en geactualiseerde uitgangspunten die recht doen aan de snelle technologische vooruitgang bij de belangrijkste opties voor CO2-emissiereductie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.