Ads Top

Fashionstudenten bedenken luchtzuiverende stof

De Meester Koetsier Entrepreneur Award van dit jaar gaat naar Sara Al-Sarayfi en Lotte Berbers, studenten aan TMO Fashion Business School en bedenkers van een luchtzuiverende stof.

Met hun bedrijf WORXY, een samenvoeging van work en oxygen, willen zij in eerste instantie de markt van bedrijfskleding veroveren.

WORXY is een stof die schadelijke materie omzet in klimaat neutrale, onschadelijke gassen. Kortgezegd, stof die voor een betere luchtkwaliteit zorgt. Bedenkers Sara Al- Sarayfi en Lotte Berbers richten zich in eerste instantie op werkkleding.


De vakjury van de Meester Koetsier Award, bestaande uit Patric Hanselman, Charles Kalhorn, Lena Widmann en Mariette Hoitink vanuit de gelijknamige stichting, bestempelden WORXY als het winnende businessconcept van TMO-studenten vanwege het innovatieve en oplossende karakter én vanwege de wetenschappelijke onderbouwing van hun innovatie.

De inkt van de prijzencheque is nog nat, maar Sara en Lotte laten er geen gras over groeien. Met een innovatieve spinnerij in België gaan ze verder met de ontwikkeling van de stof, er staan gesprekken gepland voor pilot-samenwerkingen met de grote producenten van werkkleding en een patent is in voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.