Ads Top

Meer dan 20.000 kilo ge­was­be­scher­mings­mid­de­len in­ge­le­verd bij op­ruim­ac­tie

In Limburg is gedurende de actie ’Bezem door de middelenkast’ bij 442 agrariërs in totaal meer dan 20.000 kilo aan overtollige gewasbeschermingsmiddelen door een gespecialiseerd bedrijf ingezameld en verwerkt.

De actie was bedoeld om agrariërs de gelegenheid te geven kosteloos en op een eenvoudige manier van hun verouderde gewasbeschermingsmiddelen af te komen.

Restanten van gewasbeschermingsmiddelen kunnen om verschillende redenen in de middelenkast, zoals de voorraadkast van agrariërs heet, blijven staan. Zo kan het zijn dat een teler is overgestapt op andere teelt of dat een middel wettelijk niet meer gebruikt mag worden. Het opruimen van de middelenkast wordt nog wel eens uitgesteld omdat dat niet eenvoudig is.

De Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen (STORL) heeft een eenmalige vergoeding ter beschikking gesteld en werkt momenteel aan een nieuw systeem van inzameling en verwerking van restanten van gewasbeschermingsmiddelen. Meer informatie over bezemacties en een samenvatting van de resultaten van de bezemactie in Limburg zijn te vinden op bezemdoordemiddelenkast.nl

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.