Ads Top

Toezicht op dieselmotorenemissies

De Nederlandse Arbeidsinspectie richt haar pijlen op de aanpak van dieselmotoremissies bij afvalbedrijven. Tussen juni en oktober 2022 kunnen bedrijven inspecties verwachten.

Begin juni organiseerden de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Vereniging Afvalbedrijven hierover een bijeenkomst voor arboprofessionals uit de afvalsector. De organisaties trekken samen op om gezond en veilig werken in de afvalsector te verbeteren.

De aandacht voor dieselmotoremissie, kortweg DME, is onderdeel van een tweejarig project binnen het programma Bedrijven met Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

DME is een van de speerpunten. Volgens het rapport Beroepsziekten in beeld, een gezamenlijke publicatie van de Nederlandse Arbeidsinspectie en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), is circa een derde van de werkgerelateerde ziektelasten veroorzaakt door blootstelling aan gevaarlijke stoffen, toe te schrijven aan uitlaatgassen van dieselmotoren.

In 2020 werd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een wettelijke grenswaarde van 10 µg/m3 vastgesteld voor dieselmotoremissie. Over vier jaar vindt een evaluatie plaats of de norm zo moet blijven. Werkgevers hebben een inspanningsverplichting om blootstelling aan DME te voorkomen of anders tot onder de grenswaarde te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.