Ads Top

Minder stikstofruimte voor Tata Steel

De provincie Noord-Holland en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord scherpen de natuurvergunning, die in 2016 aan Tata Steel is verleend, aan. Dat betekent dat Tata Steel minder ruimte heeft om stikstof uit te stoten.

De verwachting is dat door innovaties de komende jaren de stikstofuitstoot verder daalt en dat het bedrijf voldoende stikstofruimte behoudt om de komende jaren de omschakeling naar duurzame productie van groen staal mogelijk te maken.

Het bevoegd gezag, dat is de provincie Noord-Holland en namens deze de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG), scherpen voortdurend vergunningen van Tata Steel aan.

Begin 2022 heeft Mobilisation for the Environment bij de provincie drie verzoeken ingediend over vergunningen, die zijn verleend aan Tata Steel. Het eerste verzoek betreft de gehele of gedeeltelijke intrekking van de natuurvergunning, waarvoor de OD NHN is gemandateerd. Het tweede en derde verzoek betreffen het actualiseren van de omgevingsvergunning milieu, waarvoor de OD NZKG is gemandateerd. Het tweede verzoek betreft het aanscherpen van NOx (stikstofoxiden) en SO2 (zwaveldioxide) en het derde verzoek betreft het aanscherpen van de omgevingsvergunning milieu met betrekking tot Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) en stof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.