Ads Top

Kruidvat en Trekpleister verbannen plastic wegwerptas

Kruidvat en Trekpleister verkopen geen plastic wegwerptasjes meer. In plaats daarvan komt een duurzamere ‘shopper’ van negentig procent gerecycled plastic.

Kruidvat stopt met de verkoop van plastic wegwerptasjes. In plaats daarvan roept de winkelketen klanten op om vooral zelf een tas mee te nemen. Klanten die toch een tas willen hebben, kunnen vanaf volgende week een duurzamere tas kopen. Deze ‘shopper’ wordt gemaakt van onder meer 90 procent gerecycled plastic.

Een deel daarvan is ‘ocean waste’, plastic dat uit de zee is opgevist. De maatregel scheelt de drogisterijketen jaarlijks 15 miljoen plastic tasjes, oftewel twee vrachtwagens vol wegwerptassen.
 
De duurzamere shopper van Kruidvat is gemaakt uit 90 procent recycled PET non woven plastic. Een belangrijke eis bij de ontwikkeling van de duurzamere shopper was dat de tas stevig genoeg moest zijn om langere tijd te kunnen worden hergebruikt. Ook was een vereiste dat de shopper zoveel mogelijk gerecycled materiaal zou bevatten. Dat bleek echter nog niet zo eenvoudig. De nieuwe shopper bevat vijf procent plastic dat afkomstig is uit de oceaan.

De duurzamere shopper is verkrijgbaar bij Kruidvat en kost € 0,99.  
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.