Ads Top

3M en Clean Air Asia starten initiatief tegen luchtverontreiniging

3M heeft een partnerschap aangekondigd met de internationale hulporganisatie Clean Air Asia tijdens de Klimaatweek en de VN-klimaattop. Doel van het initiatief is het verbeteren van de luchtkwaliteit in New Delhi in India en in de metroregio Manilla op de Filippijnen. De multi-technologische groep zal de komende vijf jaar samen met Clean Air Asia werken aan oplossingen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

3M zal met name helpen bij de beoordeling van de effecten van de luchtkwaliteit, de ontwikkeling van programma's voor het beheer van de luchtkwaliteit en actieplannen om de luchtkwaliteit te verbeteren.  Bovendien zijn er gezamenlijke onderwijs- en informatiecampagnes gepland om het publiek bewuster te maken van het probleem.   

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven wereldwijd jaarlijks zeven miljoen kinderen en jongeren als gevolg van luchtverontreiniging. De Zuidoost-Aziatische regio is bijzonder hard getroffen. In 99 procent van de steden wordt de bevolking blootgesteld aan niveaus van verontreinigende stoffen die de WHO-richtlijnen overschrijden. In 2017 was in vier van de vijf steden van de Metro Manila het fijnstofgehalteniveau van  PM2,5 boven de Nationale Richtwaarde voor Luchtkwaliteit. India heeft ook te kampen met een hoge mate van luchtvervuiling in het hele land. Volgens een WHO-studie bevonden 14 van de 20 steden met de hoogste verontreinigingsniveaus ter wereld zich in 2016 in India. De belangrijkste oorzaken van de luchtvervuiling in New Delhi zijn industriële installaties, wegverkeer, wegstof en koken en braden in particuliere huishoudens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.