Ads Top

Grote Klimaat Oplossingen Congres

Steeds meer signalen geven aan dat we afstevenen op een klimaatcrisis. Maar gelukkig zijn er inmiddels ook tekenen dat bedrijfsleven en politiek het thema serieus begint te nemen, niet in de laatste plaats dankzij jongeren die letterlijk de straat opgaan. Daarom: de hoogste tijd om in de hoogste versnelling te zoeken naar kansen om die klimaatcrisis te voorkomen. De hoogste tijd dus voor het Grote Klimaat Oplossingen Congres, een initiatief van MilieuCompleet, het samenwerkingsplatform van VVM en drie milieutijdschriften met een lange staat van dienst. Datum: 3 december. Plaats: Provinciehuis, Den Bosch.

Doel van het congres is tastbare oplossingen voor de klimaatproblematiek presenteren. Geen speeches dus over de omvang van de zeespiegelstijging of het aantal graden dat de temperatuur omhoog gaat. Centraal staan oplossingen uit het recent verschenen boek Drawdown: het meest veelomvattende plan dat ooit is voorgesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan!

Het gevarieerde programma biedt ruimte om de meest kansrijke voorstellen uit Drawdown te behandelen. Plenair gebeurt dit door sprekers van naam en in sessies worden de maatregelen belicht die op deelterreinen mogelijk zijn. Het congres staat onder leiding van Maurits Groen, die met een krachtige inleiding ook de aftrap verzorgt.

Het Grote Klimaat Oplossingen Congres is bedoeld voor milieuprofessionals bij overheid, bedrijfsleven en wetenschap, voor bestuurders en voor deelnemers van maatschappelijke groeperingen rond klimaat. De organisatie is in handen van MilieuCompleet, het gezamenlijke platform van VVM, Milieu Compact en MilieuMagazine.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.