Ads Top

Braziliaanse ontbossing bij inheemsen aanzienlijk verminderd

De ontbossing in het gebied van de inheemse gemeenschap Karipuna is aanzienlijk verminderd sinds de gemeenschap samen met Greenpeace en de Braziliaanse NGO CIMI met bosmonitoring en juridische acties zijn begonnen.

In vergelijking met vorig jaar is de ontbossing binnen het inheemse gebied van de Karipuna met 49 procent gedaald, zo blijkt uit recent onderzoek door Greenpeace Brazilië op basis van satellietbeelden.

Het land van de Karipuna in de Braziliaanse provincie Rondônia is een van de meest bedreigde inheemse gebieden in de regio. Dit nieuws komt op een moment dat de ontbossingspercentages in de rest van het Braziliaanse Amazonegebied dramatisch blijven stijgen.

In augustus en september 2020 hebben de Karipuna-bevolking, Greenpeace en haar lokale partner CIMI bosmonitoring uitgevoerd per vliegtuig, auto en boot om recente ontbossing en bosvernietiging in het beschermde inheemse gebied te identificeren. Tijdens monitoring zijn nieuwe ontboste gebieden en kampen ontdekt die worden gebruikt om houtkap te ondersteunen. Tevens zijn illegale wegen en bruggen om toegang te krijgen tot het land van de Karipuna-bevolking gevonden, die eind oktober aan de lokale autoriteiten zijn gemeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.