Ads Top

Tata Steel vermindert stikstofuitstoot Pelletfabriek

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) scherpt de vergunning van de Pelletfabriek van Tata Steel aan. Tata Steel moet maatregelen treffen waardoor substantieel minder stikstofoxiden (NOx) worden uitgestoten.

Dit levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de negatieve effecten van Tata Steel op de gezondheid in de IJmond. Want niet alleen stikstofoxiden (NOx), maar ook de emissie van lood, ZZS en fijnstof zal hierdoor dalen.

Tata Steel maakte dinsdag een investeringsprogramma bekend waarin ook de realisatie van een deNoxinstallatie voor de Pelletfabriek is opgenomen.

Tata Steel moet op basis van Europese wetgeving voldoen aan de conclusies voor Best Beschikbare Technieken (BBT’s) vanuit de BREF IJzer & Staal van 2012. Eén van deze BBT’s (BBT36) heeft betrekking op het toepassen van stikstofreducerende maatregelen (NOx) bij de Pelletfabriek, mits de kosten daarvoor draaglijk zijn. Tata Steel heeft, in overleg met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, een onderzoek uitgevoerd naar de kosten van deze maatregelen. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied stelt zich mede op basis van dat onderzoek op het standpunt dat Tata Steel verplicht moet worden om NOx-reducerende maatregelen toe te passen bij de Pelletfabriek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.