Ads Top

Nieuwe duurzame werkplaats BAT en Sportbedrijf

Het Brabants Afvalteam (BAT) en het Sportbedrijf hebben een nieuwe, gezamenlijke werkplaats aan de Ceramstraat. De oude werkplaats van het BAT en de werkplaats van het Sportbedrijf aan de Bernard Leenestraat voldeden niet meer aan de eisen voor een veilig en efficiënt gebouw.

De bouw startte in 2016 en is nu klaar. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het gebouw in kleine kring geopend. Om de nieuwe werkplaats toch te laten zien, is er een video gemaakt.  

Bij de bouw van de werkplaats was er veel aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen sedum plantjes. Dat vangt water op tijdens flinke buien, waardoor er minder water direct richting het riool gaat. Het helpt tegen wateroverlast en zorgt ervoor dat de temperatuur minder stijgt tijdens hete dagen. Daarnaast is het goed voor bijen, insecten en vogels.

Ook liggen er 600 zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening van het gebouw. De werkplaats wordt aardgasvrij verwarmd door middel van een warmtepompinstallatie. Het water wordt elektrisch verwarmd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.