Ads Top

Jumbo realiseert besparing van honderdduizenden kilo's plastic per jaar met nieuwe verpakkingen


Vanaf dit najaar vinden klanten van Jumbo niet alleen gehaktproducten in de vernieuwde verpakking terug in de schappen, ook zijn dan verschillende biologische vleesproducten op deze wijze verpakt.

Ook binnen groenten, fruit en aardappelen voert Jumbo een aantal aanpassingen door. Naast de aanpassingen van de champignonbakjes - goed voor een reductie van 25.000 kilogram plastic per jaar - zorgt een papieren banderol om de bananen (per 7 stuks verpakt) voor 78 procent minder plastic en een besparing van 19.000 kilogram plastic op jaarbasis. De plastic verpakking van Jumbo Huismerk aardappelen is teruggebracht met 11 procent, wat een jaarlijkse besparing van ongeveer 12.000 kilogram oplevert. Dit voorjaar stapt Jumbo voor haar biologische aardappelen geheel over op een papieren verpakking.

Jumbo heeft als doelstelling om in 2025 minimaal 20 procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken in vergelijking tot 2019. Jumbo volgt in dit verband de aanbevelingen en uitgangspunten van organisaties zoals het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Plastic Pact. Jumbo rapporteert over haar inspanningen via jumborapportage.com.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.