Ads Top

Iets minder gewasbeschermingsmiddelen verkocht in 2019

In 2019 werd in Nederland 9,3 miljoen kilogram gewasbeschermingsmiddelen verkocht, iets minder dan een jaar eerder. De verkoop van bestrijdingsmiddelen tegen insecten en mijten steeg tegelijkertijd met 22 procent. Dit blijkt uit de meest recente cijfers over de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen die het CBS jaarlijks publiceert.

Ten opzichte van het jaar ervoor daalde de verkoop van het fungicide mancozeb in 2019 met 4 procent naar 2,1 miljoen kilogram werkzame stof. Bij de andere fungiciden was de afname met bijna 15 procent naar 1,8 miljoen kilogram veel sterker. De afzet van het herbicide glyfosaat nam met 17 procent af naar 0,6 miljoen kilogram werkzame stof. Bij andere herbiciden was de daling geringer; bijna 5 procent naar 2,1 miljoen kilogram werkzame stof.

Onder de insecticiden steeg de verkoop van paraffineoliën weer in 2019. Er werd 1,6 miljoen kilogram paraffineolie verkocht, een toename van 18 procent. Met paraffineolie worden luizen bestreden die plantenvirussen overbrengen. Bij andere insecticiden steeg de verkoop met 41 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.