Ads Top

EUR onderzoekt naar kansen liggen om klimaatdoelen te behalen

Het kiezen voor een duurzame leefstijl is niet voor iedereen even gemakkelijk te maken en voor sommigen ook nog eens lastig vol te houden in het dagelijks leven. Het is een zoektocht voor inwoners én gemeenten naar waar de kansen liggen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoekt in opdracht van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) waar de kansen liggen om de klimaatdoelen te halen. Een voor Nederland nog niet eerder vertoonde, unieke opdracht en samenwerking.

De samenwerkingsovereenkomst met Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is vanuit de drie gemeenten ondertekend door de wethouders Duurzaam: Tanja de Jonge (Barendrecht), Marco Goedknegt (Albrandswaard) en Marten Japenga (Ridderkerk).

Door de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is de onderzoeksopdracht gegeven om op zoek te gaan naar manieren om verschillende bewonersgroepen te bereiken en te stimuleren duurzamere keuzes te maken.in alledaagse activiteiten, zoals  koken, wassen, kinderen naar school brengen.

De uitkomst van het onderzoek zal naar verwachting leiden tot een andere manier van beleidsvorming en implementatie. De gemeenten gaan de uitkomsten van dit onderzoek gebruiken om hun eigen beleid, maatregelen en communicatie beter af te stemmen op de samenleving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.