Ads Top

Subsidie voor klimaatbestendige maatregelen Tilburg

De gemeente Tilburg verstrekt jaarlijks subsidie aan inwoners en ondernemers die maatregelen in en rond de woning of onderneming nemen, om bij te dragen aan een klimaatbestendige stad.

Het gaat om maatregelen zoals de aanleg van een groen dak of groene gevel, het vervangen van tegels voor groen en de aanleg van waterberging en infiltratie in de tuin, zodat het regenwater in de bodem kan zakken. De combinatie van maatregelen draagt bij aan het tegengaan van alle gevolgen van de klimaatverandering: wateroverlast, verdroging en hittestress. Hoe meer maatregelen men neemt, hoe hoger de subsidie. De regeling geldt voor zowel particulieren als woningcorporaties, VVE's, bedrijven, instellingen en ondernemers.

Het klimaat verandert. De gemeente werkt eraan om de stad hierop aan te passen door het aanleggen van blauwe aders, een grootschalige wateropvang in Pauwels en door de (binnen)stad te vergroenen. Daarnaast werkt de gemeente samen met inwoners en ondernemers, want zo’n 70 procent van de stad is ruimte van inwoners en van ondernemers. Dat zijn bijvoorbeeld voor- en achtertuinen, die voor een groot deel versteend zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.