Ads Top

Antea Group kiest voor forse CO₂-reductie

Antea Group is toegetreden tot de wereldwijde groep leidende bedrijven die kiezen voor ambitieuze klimaatactie: SBTi. Het Science-Based Targets (SBT) initiatief staat voor de meest verregaande doelen op het gebied van CO₂-emissiereductie.

Aangesloten organisaties kunnen kiezen voor een klimaatroute die past bij beperking van opwarming tot 1,5 ̊C of 2,0 ̊C. Antea Group kiest voor het hoogste ambitieniveau: emissiereductie passend bij een opwarming van 1,5 ̊C.

Antea Group wil hiermee een concrete bijdrage leveren aan de afspraken die in het klimaatakkoord van Parijs zijn vastgelegd om de wereld voor mens en dier leefbaar te houden; voor de huidige generatie, maar vooral ook voor toekomstige generaties. De klimaatambitie past in het 1001-dagenplan: het programma waarmee Antea Group de komende jaren investeert in innovatie, duurzaamheid en goed werkgeverschap.

Science-Based Targets zijn een manier om klimaatambities en klimaatacties concreet vorm te geven én tussen verschillende organisaties vergelijkbaar te maken. De Science Based Targets zijn een initiatief van de Verenigde Naties, het World Resources Institute (WRI), CDP en het Wereld Natuurfonds (WNF) en moeten zorgen voor een drastische beperking van broeikasgassen zodat de opwarming van de aarde wordt afgeremd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.