Ads Top

Alkmaar maakt werk met werk bij klimaatadaptatie

De gemeente Alkmaar maakt werk van klimaatadaptatie. In een klimaatadaptatiestrategie en een uitvoeringsagenda, opgesteld in samenwerking met de regio en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, koppelt Alkmaar aanpassingen in onze leefomgeving om overlast door de klimaatverandering tegen te gaan aan de uitvoering van andere grote projecten en investeringen in de stad en het buitengebied, zoals de woningbouwopgave en de energie-transitie.

De toenemende klimaatverandering veroorzaakt landelijk steeds meer problemen zoals wateroverlast, droogte, hittestress en overstroming. We kunnen onze leefomgeving aanpassen aan deze problemen. Dit noemen we klimaatadaptatie, het inrichten van onze leefruimte op een manier dat deze problemen worden teruggedrongen.

Het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie van het Rijk geeft aan hoe de regio en de gemeenten kunnen zorgen voor een klimaatbestendige inrichting in 2050. In de nu opgestelde strategie en uitvoeringsagenda kiest Alkmaar er voor om de ingrepen en investeringen die hiervoor nodig zijn, gelijktijdig te doen met al geplande herinrichtingsprojecten in de fysieke leefomgeving en met andere grote opgaven, zoals de energietransitie, de woningbouwopgave en de vergroeningsopgave.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.