Ads Top

Mulder-Hardenberg introduceert milieuvriendelijk alternatief voor Aceton


Mulder-Hardenberg heeft een industriƫle zeep, RST-5 genaamd, ontwikkeld en geproduceerd waarmee gereedschappen en handen ontvet en gereinigd kunnen worden op milieuvriendelijke wijze wanneer er wordt gewerkt met niet-uitgeharde harsen, epoxies, bitumen, kitsoorten, inkten, siliconen, verven, oliƫn of afdichtingsmiddelen.

Door het gebruik van producten zoals Aceton te verminderen, wordt de carbon footprint of CO2-voetafdruk verkleind. Bij het gebruik van RST-5 ontstaat er een gezondere situatie binnen bedrijven op de werkvloer. De gebruiker heeft door RST-5 geen contact meer met giftige oplosmiddelen om handen en gereedschappen te reinigen en luchtwegen blijven vrij van vluchtige, giftige dampen.

Er zijn geen explosie- of brandveiligheidsvoorwaarden voor de opslag of het gebruik van RST-5 aangezien het oplosmiddelvrij is en het niet kan ontbranden. RST-5 is een water gedragen industriĆ«le zeep zonder oplosmiddelen. Het wordt onder meer gebruikt in de vliegtuigindustrie, zwembad- en tankfabricage, pijpwikkeling, drukkerijen, automobiel- en recreatie-industrie. “Een van onze klanten uit de Italiaanse jacht- en botenbouw gebruikt RST-5 voor hun werknemers, die met verfrollers het polyester lamineren. Zij gebruiken ons product om hun handen en verfrollers schoon te maken.” aldus Business Developer Martijn Bouwmeester.

Het product RST-5 wordt geleverd door Mulder-Hardenberg als concentraat om transport- en opslagkosten te beperken in tegenstelling tot bijvoorbeeld aceton. Voor het gebruik wordt het product aangelengd met leidingwater. Verhouding 1:20. Aan 1 liter RST-5 wordt er 20 liter water toegevoegd. Het enige dat de gebruiker nodig heeft, is een borstel en een bak warm water. RST-5 werkt optimaal bij 40 graden Celsius en heeft frictie (schrobben/wrijven) nodig om de gereedschappen en handen te reinigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.