Ads Top

De bestrijding van eikenprocessierupsen gaat van start in Roermond


Ook de gemeente Roermond doet er alles aan om de overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen. Op basis van monitoring wordt bepaald wat het beste en meest effectieve moment voor de preventieve bestrijding is om te voorkomen dat er brandharen ontstaan.

Op basis van deze monitoring wordt vanaf 3 mei gestart met de bestrijding van de eikenprocessierupsen in de openbare gebieden van de Gemeente Roermond.

Gestart wordt in het buitengebied. Bedoeling is dat de werkzaamheden binnen drie weken zijn afgerond. In verband met de korte bestrijdingsperiode wordt ook in de avond- en nachtelijke uren gewerkt. Aannemer Herman Vaessen B.V. uit Maasbree voert de werkzaamheden voor de gemeente Roermond uit en probeert overlast zoveel mogelijk te beperken.

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder, die haar eitjes legt in de toppen van eikenbomen. Daar overwinteren de eitjes en eind april/ begin mei komt de rups te voorschijn. Na een aantal vervellingstadia is de rups in juli volgroeid. Na de derde vervelling krijgt de rups brandharen. De haartjes die de rupsen afscheiden kunnen zorgen voor huiduitslag, zwellingen, jeuk en prikkende ogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.