Ads Top

Nieuw beleid bodembeheer bevordert hergebruik en verbetert milieukwaliteit

Gemeente Zwolle actualiseert het beleid voor gebruik en hergebruik van bodem. Inhoudelijk verandert er niet veel, wel stellen B en W voor om bij eigen projecten voor lood in de bodem voortaan strengere normen te hanteren. Daarmee volgen ze het advies van de GGD en RIVM om inwoners en in het bijzonder kinderen nog beter te beschermen tegen blootstelling aan lood in de grond.

Bij het nieuwe beleid hoort ook een nieuwe bodemkwaliteitskaart. Zwolle vertaalt het beleid naar een gebruiksvriendelijke viewer, ofwel een digitaal programma met data en kaarten waarop iedereen eenvoudig de bodemsituatie en regels kan raadplegen. Deze viewer is voor de zomer klaar.

Het bodembeheerbeleid is vooral belangrijk voor partijen die in de grond aan het werk gaan en/of grond gaan verplaatsen, bijvoorbeeld bouwbedrijven. Doel is het hergebruik van grond te stimuleren, zonder dat dit afbreuk doet aan de bestaande kwaliteit. Op de bodemkwaliteitskaart staat de actuele kwaliteit van de bodem, dus hoe schoon de bodem is en of er extra maatregelen, zoals saneren, nodig zijn als er in de bodem gewerkt gaat worden of grond wordt verplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.