Ads Top

Rotterdam lanceert Luchtclub in strijd tegen luchtvervuiling

Woensdag heeft de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) de Luchtclub gelanceerd. Rotterdammers die lid worden van de Luchtclub krijgen een sensor om zelf de luchtkwaliteit in hun straat te kunnen meten.

Door samen te meten krijgen inwoners en de gemeente meer inzicht in de luchtkwaliteit in straten en wijken. Het gaat bij de Luchtclub niet alleen om meten, maar ook om het delen van kennis en ervaringen.

Meer kennis over de bronnen van luchtvervuiling maakt het volgens wethouder Arno Bonte makkelijker om effectieve maatregelen te nemen.

De Luchtclub is een ‘citizen science’-project waarbij 900 Rotterdammers gedurende twee jaar zelf de luchtkwaliteit meten en data aanleveren. Bewoners worden zo onderdeel van het bestaande meetnetwerk in Rotterdam. Via online kennissessies en gesprekken kunnen bewoners ook meepraten, meedenken en meedoen om de luchtkwaliteit in hun wijk te verbeteren

Rotterdammers kunnen zich vanaf 14 april tot 1 mei aanmelden bij de Luchtclub via rotterdam.nl/luchtclub. De gemeente heeft 900 sensoren beschikbaar die in bruikleen worden uitgegeven. Op de website staat meer informatie over de voorwaarden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.