Ads Top

Sloop asbestdaken voor nieuwe woningen buitengebied Deventer


Deventer heeft twee jaar geleden met Kansen uit buiten de mogelijkheden verruimd om leegstaande stallen te slopen in ruil voor nieuwe woningen en herstel van landschap en natuurwaarden.

Samen met de provincie Overijssel werkt men zo aan de toekomst van het platteland. Uit de evaluatie blijkt dat veel mensen gebruik maken van de nieuwe kansen.

De animo om gebruik te maken van Kansen uit buiten is groot en er is duidelijk behoefte aan maatwerk. Eigenaren en hun adviseurs lijken goed uit de voeten te kunnen met het nieuwe beleid. Wel wordt aangegeven dat het veel tijd en geld kost. Ook wordt in de evaluatie aandacht gevraagd voor een goede borging van de afspraken en controle op de uitvoering.

De resultaten tot nu toe zijn 14 nieuwe woningen in bestaande gebouwen, 22 nieuwbouwwoningen en 18.635 m2 sloop. Daarbij wordt op de erven fors geïnvesteerd in landschappelijke, cultuurhistorische, ecologische of maatschappelijke waarden. Ook hebben vier recreatiewoningen een woonbestemming gekregen en zijn 5 intensieve veehouderijen gestopt en uit het bestemmingsplan geschrapt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.