Ads Top

De Zeeuwse industrie heeft haar Klimaatplannen gereed

Zeeland heeft de concrete plannen, om CO2-reductie en groene groei te realiseren, gereed. Tijdens het bezoek van Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat presenteerde de Zeeuwse industrie en haven, georganiseerd in het platform Smart Delta Resources, haar plannen voor het realiseren van de klimaatdoelen.

Het gaat verduurzaming van bedrijfsprocessen door o.a. elektrificatie, toepassing en ontwikkeling van blauwe, groene en circulaire waterstof, het afvangen, transporteren en opslaan van CO2 en tevens de ontwikkeling van de benodigde infrastructuur zoals een 380kV verbinding en waterstof backbone. Naast investeringen in een duurzame energietransitie van de bedrijven zelf is hulp van het Rijk onmisbaar.

Al jaren werken de Zeeuwse energie- en grondstof intensieve sectoren in chemie, staal, energie en food binnen de Zeeuws-Vlaamse haven North Sea Port samen. De Provincie Zeeland ondersteunt deze plannen, die grote kansen bieden voor de regio op het vlak van economische structuurversterking, leefbaarheid en behoud van banen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.