Ads Top

Plastic Soup Surfer supt naar Wageningen in strijd tegen plastic afval

Merijn Tinga strijd op een wel heel bijzondere manier tegen plastic zwerfafval. Hij vaart door door Nederland op zijn sup of surfboard gemaakt van plastic afval. Je kent hem misschien onder de naam de Plastic Soup Surfer.

Naast het voorkomen van zwerfafval door invoering van statiegeld richt hij zijn acties ook op de producenten. Door middel van de Plastic Avengers App kun je foto’s van plastic zwerfafval delen. De data uit deze app gebruikt hij vervolgens als bewijs om producenten te confronteren het vervuilende effect van hun verpakking of product en hen zo verte krijgen dit aan te passen.

Onderweg maakt stopt hij, op uitnodiging van de 4TU Aanjagers, voor een bezoek aan de Wageningse Campus. Ook Wageningse onderzoekers zijn veel bezig met het plastic probleem.

Om de plasticstromen in beeld te brengen én aan te pakken verzamelt Wouter Jan Strietman aangespoeld plastic in het Europese Noordpoolgebied. Hij zoekt vervolgens uit waar dit plastic vandaan komt. De volgende stap is het voorkomen van die stroom afval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.