Ads Top

TU Delft opent Climate Action Hub op campus Den Haag

Op vrijdag 24 september opent TU Delft haar Climate Action Hub in het Wijnhavengebouw op de Campus Den Haag. De Climate Action Hub wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar bestuurders en beleidsmakers, kennisinstellingen, burgers en bedrijven samen kunnen werken aan concrete oplossingen voor klimaatuitdagingen.  

De Climate Action Hub is onderdeel van het TU Delft Climate Action Programma dat in april 2021 van start ging. Met dit programma wil TU Delft het voortouw nemen in de aanpak van klimaatverandering. Dat gebeurt door extra te investeren in klimaatonderzoek en- onderwijs, en door intensievere samenwerking met maatschappelijke partners. “

Als locatie voor de Climate Action Hub is bewust gekozen voor Den Haag, stad van vrede, recht en veiligheid en dicht bij de Haagse politiek.

Hoewel mensen Den Haag nog te weinig associeren met TU Delft, zit de universiteit al sinds 2015 op de Campus Den Haag. Het is de standplaats voor de masteropleiding Engineering and Policy Analysis en voor onderzoeksgroepen die op het snijvlak van ethiek, sociale wetenschappen, informatica en engineering werken aan de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd, waaronder klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.