Ads Top

Lexmark wil tegen 2035 koolstofneutraal zijn

Lexmark zijn wereldwijde uitstoot met 62 procent verminderd en het bedrijf ligt op schema om tegen 2025 de uitstoot met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2015. 

De reducties tot nu toe zijn gerealiseerd door bijvoorbeeld het gebruik van energie en nieuwe kunststoffen te verminderen. Maar ook door producten opnieuw te gebruiken, wereldwijd te recyclen en duurzame producten te ontwikkelen die lang meegaan.

Op het gebied van verbruiksartikelen heeft Lexmark zijn ecologische voetafdruk duidelijk weten te verkleinen. Dankzij het Lexmark Cartridge Collection Program, dat in 1991 werd gelanceerd, is het gelukt om in dertig jaar tijd ruim honderd miljoen cartridges in te zamelen die anders op de stortplaats terecht waren gekomen. Post-consumed recycled (PCR)-plastic van cartridges die niet kunnen worden hergebruikt, wordt gebruikt voor het maken van nieuwe cartridges en onderdelen in printers en MFP's van Lexmark. Van alle Lexmark printers en MFP's bevat 92 procent PCR-plastic, waarvan meer dan 80 procent voor meer dan 30 procent uit gerecycled plastic bestaat.

Om de koolstofuitstoot bij Lexmark terug te dringen, moet er onder andere voor worden gezorgd dat apparaten een lange levensduur hebben en niet direct toe zijn aan vervanging of moeten worden gerecycled.

Wanneer apparaten het einde van hun levensduur bereiken, streeft Lexmark ernaar zo veel mogelijk oud materiaal te hergebruiken. 39 procent van het plastic in nieuwe apparaten en 37 procent in nieuwe merkcartridges wordt hergebruikt. Lexmark is van plan deze percentages verder te verhogen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.