Ads Top

Nieuw fonds voor kleinschalige initiatieven om bomen te planten

Iedereen die een goed idee heeft om in de eigen omgeving bomen te planten, kan vanaf nu een aanvraag indienen bij het GroenDoen Fonds van Trees for All. Met dit fonds inspireert de stichting mensen om in actie te komen om met elkaar bomen te planten. Ieder jaar wordt minimaal 50.000 euro ter beschikking gesteld voor ideeën en initiatieven die helpen om Nederland groener te maken.

Met het GroenDoen Fonds wordt geld beschikbaar gesteld voor kleinschalige boomplant projecten. Initiatiefnemers die samen hun omgeving willen vergroenen door bomen of struiken te planten, kunnen een aanvraag indienen voor een bedrag tussen de 500 en 5000 euro. Het aanvraagproces is laagdrempelig. Zo hoopt de stichting dat veel mensen geholpen kunnen worden bij de realisatie van een groen en goed idee.

Belangrijk is dat het project breed gedragen is en toegankelijk voor een groter publiek. Hoe meer mensen ervan kunnen genieten hoe beter en op die manier wordt ook het beheer van de bomen geborgd. Het GroenDoen Fonds wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Verschillende soorten initiatieven waarbij bomen geplant worden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds. Denk aan natuurliefhebbers die een lokale boer willen helpen om een houtwal aan te leggen voor meer biodiversiteit. Of een groepje vrijwilligers dat een plan gemaakt heeft om een pluktuin aan te leggen of een stukje land om te vormen naar een minibos. Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag, ga naar treesforall.nl/groendoen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.