Ads Top

Duurzame antiaanbakpan


Het Italiaanse pannenmerk Primecook heeft een nieuwe antiaanbakpan ontwikkeld zonder schadelijke stoffen als PFAS.

Alle pannen zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en voorzien van de milieuvriendelijke en slijtvaste Ecoshield coating.
 
Schadelijke stoffen en koken zijn helaas nog te vaak onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Teflonpannen en bakpapier zijn nog altijd in veel keukenkastjes te vinden. Logisch, want het is makkelijk en iedereen heeft een hekel aan het schoonmaken van aangekoekte pannen. Geen enkele teflon anti-aanbaklaag is na jarenlang vaak dagelijks gebruik nog intact. Dat is zeer schadelijk voor de gezondheid.

PFAS is een verzamelnaam voor een aantal chemische verbindingen die water-, vuil- en vetafstotende eigenschappen hebben. Precies de reden waarom ze gebruikt worden voor anti-aanbaklagen en bakpapier. Handig, maar ook zeer schadelijk voor onze gezondheid. Het kan ondermeer kanker en hart- en vaatziekten veroorzaken en verzwakt ook ons immuunsysteem. Bij hoge temperaturen kunnen deze stoffen vrijkomen, zeker bij beschadigde pannen. Europa wil PFAS in 2030 uit alle producten verbannen. Primecook is daar met de Ecoshield pannen nu al klaar voor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.