Ads Top

Extra miljardenimpuls voor klimaat

Met een investering van 6,8 miljard euro wil het kabinet extra CO2-reductie realiseren om de klimaatdoelen in het vizier te houden. Ook investeert het kabinet 300 miljoen extra in innovatieve technologie.

De afgelopen jaren heeft het kabinet forse maatregelen genomen en nieuwe maatregelen aangekondigd om de CO2-uitstoot te verminderen. Desondanks is een extra inspanning nodig om de doelstelling van 49 procent broeikasgasreductie in 2030 (t.o.v. 1990) in het vizier te houden.

Bestaande subsidieregelingen worden uitgebreid zodat consumenten een tegemoetkoming van 1000 tot 2100 euro kunnen krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp.

Ook komt er een Nationaal Isolatieprogramma om de 20 procent slechtst geïsoleerde huur- en koopwoningen versneld te isoleren en verhoogt het kabinet het budget van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++), de subsidieregeling voor duurzame energie en andere technologieën.

Verder reserveert het kabinet 1,3 miljard euro voor energie-infrastructuurprojecten die belangrijk zijn voor de klimaat- en energietransitie. Dit bestaat uit subsidie voor een warmtetransportnet in Zuid-Holland, en 750 miljoen euro voor het ombouwen van delen van het bestaande gasnet tot een landelijke ‘Waterstof backbone’ die de Nederlandse industrieclusters verbindt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.