Ads Top

Global Data Lab ontwikkelt klimaatmonitor

 

Het Global Data Lab van de Radboud Universiteit is betrokken bij de ontwikkeling van een Climate Vulnerability Monitor. Deze monitor gaat in kaart brengen hoe kwetsbaar ontwikkelingslanden zijn voor klimaatverandering, en welke sociale factoren daar mogelijk een rol in spelen.

Volgens Jeroen Smits,  hoogleraar Economic and Human Development aan de Radboud Universiteit en oprichter van het Global Data Lab, is het project een unieke kruisbestuiving van klimaatdata en sociale data op subnationaal niveau. De monitor brengt gedetailleerd in kaart welke kwetsbaarheden er op klimaatgebied spelen in deze landen.

De monitor wordt ontwikkeld op verzoek van het Climate Vulnerability Forum (CVF), een organisatie van 55 ontwikkelingslanden die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Smits en collega’s verwachten de eerste versie van de monitor in oktober op te leveren. Hij zal dan gepresenteerd worden op de pre-COP meeting, waarin het United Nations Klimaatcongres (COP) van november wordt voorbereid.

Het Global Data Lab werk bij de ontwikkeling van de monitor samen met drie Duitse organisaties op klimaatgebied, Climate Analytics, het Mercator Research Institute on Global Commons and Climate Change en de Climate Media Factory. Voor het project is een bedrag van 670.000 dollar beschikbaar gesteld door het Duitse milieuministerie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.