Ads Top

Lelystad ondertekent intentieovereenkomst voor klimaatbestendige nieuwbouw

Lelystad heeft samen met andere overheden binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA) afgesproken maatregelen voor klimaatbestendige nieuwbouw op te nemen in het beleid. Dit is vastgelegd in een intentieovereenkomst.

Het betekent dat Lelystad nieuwbouwwoningen en aan te leggen openbare ruimte gaat aanpassen aan hitte, droogte en wateroverlast.

Aan de overeenkomst is gewerkt door provincies, gemeenten, waterschappen, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, groenondernemers en andere maatschappelijke partners en wordt ook door hen gezamenlijk ondertekend.

Klimaatbestendig bouwen van woningen is nodig vanwege het veranderende klimaat. Elk nieuwbouwproject moet gaan voldoen aan specifieke uitgangspunten en basisveiligheidsniveaus. De woningen moeten bestand zijn tegen extreme hitte en droogte en tegen extreme regenval. Dit is belangrijk om comfortabel en toekomstbestendig te kunnen wonen, maar ook essentieel voor het behoud van allerlei verschillende soorten planten, dieren en micro-organismen. De uitgangspunten en basisveiligheidsniveaus hebben als doel om de leefbaarheid van een gebied te vergroten en het risico van schade door de gevolgen van klimaatverandering zo klein mogelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.