Ads Top

Utrecht krijgt ruim vier ton Europees geld voor klimaatadaptatie

De Europese Unie heeft 402.000 euro subsidie toegekend aan de provincie Utrecht. Het geld is bestemd voor de aanpak van klimaatadaptatie.

Flinke plensbuien zorgen voor wateroverlast, soms binnen korte tijd gevolgd door de negatieve effecten van langdurige droogte en hitte. Provincie Utrecht wil dat wateroverlast en hittestress worden voorkomen.

In Utrecht gaat de extra Europese investering naar aanpassingen voor het realiseren van een klimaatbestendige en waterveilige regio. Ook inwoners kunnen bijdragen door bijvoorbeeld stenen uit hun tuin te halen. Samen is het mogelijk de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en om te buigen naar kansen voor een gezonde en groene woonomgeving.

De extra vier ton komt uit een Europees subsidieprogramma met de naam ‘LIFE-IP’, dat bijdraagt aan het realiseren van het Europese milieu-, energie- en klimaatbeleid. Het door Nederland ingediende voorstel heeft tot doel bij te dragen aan de uitvoering van de Nationale klimaatadaptatiestrategie, zowel op nationaal niveau als in de regio. In totaal is er tien miljoen euro verdeeld onder Rijk, provincies, waterschappen, gemeenten, GGD’s en LTO Noord. Ook Utrechtse waterschappen krijgen geld toegekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.