Ads Top

Twente Milieu haalt in Hengelo gratis snoeihout op

Ook dit voorjaar houdt de gemeente Hengelo de jaarlijkse takkenronde. Dat gebeurt van maandag 14 maart tot en met vrijdag 25 maart. Twente Milieu haalt op afspraak gratis snoeihout op. Daarnaast kunnen Hengeloërs op zaterdag 26 maart gratis een zak compost ontvangen bij het kantoor van Twente Milieu (naast het Milieupark) aan de Wegtersweg. Daarna kunnen Hengeloërs een week lang losse compost afhalen bij het Milieupark.

Twente Milieu haalt ook dit jaar in het vroege voorjaar twee weken gratis het snoeihout op. Voordeel daarvan is dat de groene container niet overvol raakt, omdat veel mensen in deze tijd in de tuin aan de slag gaan en veel snoeihout hebben.

Belangstellenden voor de takkenronde kunnen zich tussen maandag 28 februari en vrijdag 11 maart aanmelden door te bellen met de klantenservice van Twente Milieu via telefoon 0900 - 85 20 111. Dat kan op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Twente Milieu kan maximaal 3 m3 snoeihout op afspraak gratis ophalen. Het moet op de afgesproken dag gebundeld aan straat worden gelegd. Boomstobben, los blad en ander tuinafval worden niet meegenomen.

De Landelijke Compostdag is dit jaar op zaterdag 26 maart. Ook de gemeente Hengelo sluit hier samen met Twente Milieu en Twence bij aan. Het compost is gemaakt van het afval uit de groene container. Het groente-, fruit- en tuinafval wordt op deze manier volledig opnieuw gebruikt. Hengeloërs krijgen dus van de gemeente Hengelo, Twente Milieu en Twence iets terug als dank voor het goed scheiden van gft-afval. Zaterdag 26 maart is er compost in zakken beschikbaar. Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april is gratis losse compost op te halen bij het Milieupark. Belangstellenden moeten dan wel zelf emmers en een schep meenemen. En de milieupas natuurlijk. De compost is af te halen zolang de voorraad strekt. Het Milieupark is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.